logo-best-duurzaam

Woensdag 30 okt. 17.00 – 21.00 ‘Proeverij’ Natuurlijk Bewust #2

Eten doen we allemaal iedere dag. Even snel, of juist heel uitgebreid, alles zelf of juist zoveel mogelijk kant-en-klaar. We hebben daarin allemaal onze eigen routines, favoriete maaltijden en vaste gewoontes. 

We worden bestookt met reclame, informatie over wat goed en slecht voor ons is en wat de gevolgen zijn voor de opwarming van de aarde, de dieren en noem maar op. Op de verpakkingen staan keurmerken, ingrediënten en nog veel meer. Zoveel, dat we uren bezig zouden zijn met de boodschappen als we alles zouden lezen.

Uiteindelijk willen we vooral lekker eten en als het even kan niet al te lang in de keuken staan. en dat willen we best gezond en duurzaam doen, maar hoe?

Door af en toe eens iets anders te proberen!

De leerlingen van SVO-Food en een kok van Dutch Cuisine gaan u verrassen met smakelijke gerechten die ook nog eens duurzaam en lokaal zijn.Kom woensdag 30 oktober om 17.00 naar SVO en laat u inspireren! 

Wat eten we …? Lekker én Natuurlijk Bewust!

Kaarten à 5€ zijn verkrijgbaar bij “Plus Erwin Kenter” of “Plus Ton Henst” vanaf 8 oktober. Op = op! Meer info: www.bestduurzaam.nl

Positieve energie

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.