logo-best-duurzaam

Energiecafé 6 oktober 2016 is geslaagd!

 

In het Energiecafé dat Best Duurzaam op donderdagavond 6 oktober jl. samen met de gemeente Best organiseerde, zijn de circa 40 aanwezigen geïnformeerd over de redenen om tot een andere afvalinzameling over te gaan, het verloop van de proef in de Bestse wijk “De Leeuwerik” en dan met name de resultaten en leerpunten hiervan en hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen aan een afvalloos en grondstofrijk Best.

De sprekers van deze avond, Peet van de Loo (wethouder duurzaamheid en milieubeleid gemeente Best), Peter Derksen van Onsburo, gespecialiseerd in samenwerking tussen overheid, burgers en organisaties en Hetty Otten, wijkbewoner en vrijwilliger Best Duurzaam hebben de aanwezigen uitvoerig geïnformeerd. Hier vindt u de presentatie van Onsburo en hier leest u de presentatie van Hetty Otten.

Na de pauze gingen de aanwezigen in het interactieve deel zelf aan de slag. Er zijn suggesties gedaan waar de afvalvoorziening aan 'moet' voldoen en hoe hierover het beste aan alle Bestenaren gecommuniceerd kan worden. Alle adviezen zijn op papier gezt en door de wethouder in ontvangst genomen. Want een afvalloos Best, dat lukt ons alleen samen!

 

Positieve energie

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!