logo-best-duurzaam

Duurzaam Avondje over .... warmtepompen donderdag 13 februari - VOL

Tijdens het maandelijkse ‘Duurzaam avondje’ geven wij u deskundig en onafhankelijk advies. U krijgt een flink aantal tips & tricks waarmee u meteen aan de slag kunt! Zo kunt u inschatten welke maatregelen noodzakelijk zijn en hoe een en ander optimaal gefinancierd kan worden. Over de diverse thema's komt ook een dossier op de website waar de informatie nadien terug te zoeken is. Uiteraard is er ook ruimte voor uw vragen en kunt u ervaringen uitwisselen met andere aanwezigen.

Het volledige programma voor het 1e halfjaar 2020:
- do 13 februari   : Warmtepompen
- do 12 maart        : Isoleren & besparen
- do 9 april              : Zonnepanelen, de mogelijkheden in Best

Ideeën voor de daarop volgende maanden:
- Financiering & subsidies duurzame maatregelen 
- Gemeentelijke beleid o.a. warmteplannen per wijk i.s.m. Gemeente Best
- E-carsharing
Mocht u zelf ideeën hebben over een onderwerp: graag! Tips zijn welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duurzaam avondje: iedere tweede donderdag van de maand in het kantoor van Best Duurzaam, 1e etage Cultuurbank van 20.00 tot ca. 21.30 uur.

Alle geplande data en thema's vindt u in de activiteitenkalender van Best Duurzaam op deze website. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de te verwachten drukte. Gebruik deze link https://www.bestduurzaam.nl/activiteiten/kalender/evenement/553-duurzaam-avondje-over-warmtepompen

Positieve energie

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.