logo-best-duurzaam

Zonnepark Welschap houdt 1e ledenvergadering in Best

Met zo’n 300 aanwezige leden was de vergadering goed bezet. De leden werden geïnformeerd over het verloop van de activiteiten vanaf de oprichting van de coöperatie in het najaar van 2017. Verslag werd gedaan over de diverse activiteiten zoals de lange voorbereiding, de technische realisatie van het zonnepark, de werving van de deelnemers en de organisatie zoals bestuur, beheer en de administratie die wordt uitgevoerd door Case Support uit Helmond. 

De penningmeester deed verslag van de financiën over de jaren 2017/2018 en 2019. De coöperatie is financieel zeer gezond. De stroomproductie, die op 1 april 2019 is gestart loopt volgens planning. De leden van het zonnepark kunnen vóór de zomer van 2020 hun teruggave van de energiebelasting (volgens de postcoderoosregeling) over het eerste productiejaar tegemoet zien.  De vergadering was tevreden over de behaalde rendementen en het gevoerde financieel beleid en ging vervolgens over tot de benoeming van een kascommissie. 

De initiatiefnemers, waaronder Best Duurzaam, zijn blij met dit resultaat. De belangstelling bij de inwoners van Best was zo groot dat er voor Best extra panelen beschikbaar zijn gesteld. Daarvan zijn er weer enkele tientallen ter beschikking. De website www.zonneparkwelschap.nlgeeft uitgebreide informatie over deze mogelijkheid om te profiteren van duurzame energieopwekking. Bellen kan natuurlijk ook, overdag op 040-7820056.

Positieve energie

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!