BestDuurzaam logo header

Trots op het geplande eerste collectieve zonnedak van Best

Afgelopen week bezocht Rik Dijkhoff het bedrijf van Ad en Jolanda Raaijmakers. Met duurzaamheid in zijn portefeuille als wethouder heeft hij bijzondere interesse in dit project.

 “We staan met zijn allen voor een geweldige uitdaging om onze gemeente duurzamer en op den duur zelfs helemaal klimaatneutraal te maken. Om dit te laten slagen moeten overheid, burgers en ondernemers de handen ineenslaan. Dit zonnedak initiatief van Best Energie is een prachtig voorbeeld van hoe dat kan. Een collectief zonnedak waarbij bestaande dak-ruimte optimaal wordt benut, burgers in staat worden gesteld om via een coöperatie deel te nemen en de overheid instaat voor het fiscale voordeel via de Postcoderoosregeling. Naar mijn smaak een schoolvoorbeeld van krachten bundelen”.
 
Er zijn nog een aantal zonnepanelen te koop in dit bijzondere project, een 100% lokaal initiatief waarbij duurzame energie voor, door en met Bestenaren wordt opgewekt. Wilt u meer informatie kijk dan op www.best-energie.nl.
 
Best Energie nodigt geïnteresseerden bovendien van harte uit voor een informatieavond die op donderdag 17 september van 20.00 tot 21.30 uur wordt gehouden in Cultuurbank, Raadhuisplein 30-32. Aanmelden voor de informatieavond, een persoonlijke afspraak of vragen stellen kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Positieve energie

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!