- Regionale Energie Strategie

De gemeente Best heeft een taak om haar deel van de landelijke klimaatdoelstellingen in te vullen. Dat doen ze in overleg met de Metropoolregio Eindhoven (MRE). Als eerste wordt de Regionale Energie Strategie (RES) ontwikkeld. Lees meer hierover op de website van Metropool Regio Eindhoven.  

De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. In de Metropoolregio Eindhoven onderzoeken we samen waar en hoe we met wind- en zonne-energie elektriciteit kunnen opwekken. Hoe we energie kunnen besparen en duurzame warmtebronnen kunnen benutten. De afspraken die we in de regio hierover maken, noemen we de regionale energiestrategie (RES). De eerste versie van deze strategie is samengebracht in een voorstel: de RES 1.0.  Wat staat er in de RES 1.0? En wat betekent dit voor de gemeente, voor u als inwoner of ondernemer?

We nodigen u graag uit voor een van de subregionale online inloopbijeenkomst over de RES ( Het Stedelijk Gebied Eindhoven) op donderdag 11 februari 2021 (18:00-21:00)
Wilt u deze online inloopbijeenkomst bijwonen?

Aanmelden kan via de website van de gemeente Best: klik hier 

 

- Transitievisie Warmte gemeente Best

Eind 2021 moet de gemeente Best een Transitievisie Warmte opleveren. In deze visie zal de gemeente de hoofdlijnen van de overgang naar een gasloos, of misschien beter gasarmer energiegebruik schetsen. Wij zijn als Best Duurzaam, als een van de relevante partijen, hierbij betrokken. Op 4 januari was er voor de gemeenteraad een oriĆ«nterende bijeenkomt. Wil je weten wat er daar over de Transitievisie warmte gezegd is en hoe de gemeenteraad over een aantal aspecten van deze Transitievisie warmte denkt? Klik dan hier:


https://best.notubiz.nl/vergadering/799849/Raadsavond%20-%20Transitie%20visie%20warmte%20-%20sessie%20afwegingskader%2004-01-2021

Geinteresseerd in het totaalbeeld van de warmtetransitie? Bron RVO: Rijksdienst voor ondernemend Nederland
Meer info, klik hier

 

 

- Routekaart Duurzaam Best

Best Duurzaam heeft in samenwerking met een vooraanstaande Universiteit een Routekaart ontwikkeld. De routekaart geeft informatie die de gemeente en andere belanghebbenden helpt om in actie te komen en de haalbaarheid van die acties te toetsen. Dit alles om onze leefomgeving te verbeteren en de klimaatdoelstellingen te behalen.

Lees hier binnenkort over de Routekaart