logo-best-duurzaam

Energiecafé

Energie excursie Best Duurzaam 11 april 2018

Best Duurzaam organiseert regelmatig een Energie Café. Dit zijn informatieve en inspirerende bijeenkomsten die bijdragen aan meer kennis en meningsvorming rondom de overgang naar duurzame, lokaal opgewekte energie en de mogelijkheden om van afval weer grondstoffen te maken.

Een bedrijf dat zich daar al decennia mee bezig houdt is Rendac in Son, onderdeel van het internationale Darling Ingredients. Dierlijk restmateriaal wordt opgehaald en verwerkt tot eindproducten met meerwaarde. Het geproduceerde diermeel en dierlijk vet wordt, deels als biodiesel, gebruikt als brandstof. Ook de vrachtauto’s gebruiken biodiesel. Daarnaast worden nog veel andere producten gemaakt uit dierlijk restmateriaal.

Op 11 april organiseert het Energie Café van Best Duurzaam een speciale excursie naar Rendac. Na een korte introductie over Rendac en Darling Ingredients volgt een rondleiding door het bedrijf. Dit geeft de aanwezigen meer inzicht in de emissies van het bedrijf op het gebied van water, lucht en energie. Daarna volgt een discussie en gaan we kijken of we deze emissies in kunnen zetten voor Best.

Doelgroep voor deze bijeenkomst zijn lokale ondernemers, leden en aspirant-leden van Best Duurzaam, beleidsmakers en creatieve denkers.

Het doel van deze excursie is suggesties en ideeën aanleveren die later vertaald kunnen worden in concrete projecten.

Locatie en tijd: Kanaaldijk Noord 20, Son

  • 16:30 – 16:45: verzamelen op het gemeentehuisplein voor mensen die geen eigen vervoer hebben
  • 17.00: ontvangst, introductie door Best Duurzaam, inleiding Darling Ingredients
  • 18.00: rondleiding
  • 19.00: discussie, suggesties en ideeën
  • 20.00: sluiting

Graag vooraf aanmelden de website door te klikken op de knop 'deelnemen' in het evenement op de activiteitenpagina.

Gezien de tijd wordt gezorgd voor broodjes en dergelijke.

Documenten en presentaties energiecafés