logo-best-duurzaam

Projecten en activiteiten Best Duurzaam

Deze pagina toont u een overzicht van alle projectactiviteiten die bijdragen aan onze duurzame missie om Best energie neutraal en afvalloos te maken. Deze pagina is bedoeld om u inzicht te geven in waar wij aan werken, maar vooral om u enthousiast te maken om zelf actief te worden op het gebied van duurzaamheid. Wij vinden het geweldig als u een actieve bijdrage wilt leveren aan één of meer van onze project activiteiten.

Best Duurzaam werkt projectmatig - wat betekent dat?

Best Duurzaam werkt projectmatig - wat betekent dat?

Best Duurzaam werkt projectmatig. Projectmatig werken betekent dat we een aantal principes hebben voor proces en samenwerking.

 • Wij geloven in de kracht van samenwerking van medewerkers, vrijwilligers en zelf initiatief.
 • Projecten hebben een kop en een staart, een doel en resultaten met duurzame impact.
 • Elk project heeft een 'trekker' of 'contactpersoon'.
 • Projectleden zijn gelijkwaardig.
 • Best Duurzaam helpt actieve vrijwilligers in het vinden van een relevant project. Het bestuur is er om de hoofdlijnen te bewaken en te ondersteunen.
 • De 7 ICA-principe zijn voor onze coöperatie een belangrijk om in acht te nemen. Een van de  principes is de 'open source' gedachte. Wij delen kennis! 
 • Een project start in beginsel met een 'startplan'.

Hoe kan ik een bijdrage leveren aan een project?

Hoe kan ik een bijdrage leveren aan een project?

Elke lid van Best Duurzaam kan actief vrijwilliger worden. Elke vrijwilliger kan bijdragen aan een of meer activiteiten / projecten van Best Duurzaam. Deelnemen is dus vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Daarmee bedoelen we dat we graag zien dat mensen concrete resultaten willen bijdragen op het gebied van onze duurzame doelstelling. Je kunt je aansluiten bij een lopende activiteit / project. Je kunt uiteraard ook zelf met een nieuw projectvoorstel komen.

Hoek kan ik deelnemen aan een project/activiteit?

Ik wil iets bijdragen aan Best Duurzaam maar weet niet wat ik kan betekenen

Ik wil iets bijdragen aan Best Duurzaam maar weet niet wat ik kan betekenen

Misschien wilt u graag iets betekenen voor Best Duurzaam maar weet u niet goed wat u kan betekenen of hoe u dit aanpakt.

Dat kunnen we ons goed voorstellen.

Wat kunt u doen?

U kunt...

 • een cursus of dienst van Best Duurzaam aanvragen en een van onze actieve vrijwilliger(s) bevragen. Zij staan u graag te woord.
 • naar een van onze activiteiten komen zoals de wijkbijeenkomst of het energiecafé.
 • een kennismakingsgesprek aanvragen met een van onze vrijwilligers. Vul hiervoor het ondstaande formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Aanvraag kennismakingsgesprek vrijwilliger voor Best Duurzaam

Met dit formulier kunt u aangeven dat u een kennismakingsgesprek wenst. Zodra u dit formulier heeft ingevuld zullen wij een al actieve vrijwilliger vragen om contact met u op te nemen voor het maken van een afspraak. Geeft u vooral ook in het veld opmerkingen aan of u zelf al ideen heeft over wat u eventueel kan of wilt toelichten in het gesprek. Op basis daarvan kunnen wij een goede 'match' voor u regelen.
Voor en achternaam(*)
Ongeldige invoer

Email(*)
Ongeldige invoer

Telefoonnummer
Ongeldige invoer

Toelichting
Ongeldige invoer

Ik heb zelf een idee voor een project op het gebied van duurzaamheid. Wat kan ik doen?

Ik heb zelf een idee voor een project op het gebied van duurzaamheid. Wat kan ik doen?

Heb je zelf een idee voor een project met 'duurzame impact,' of ben je misschien al gestart met anderen en zoek je verbreding en ondersteuning. Onze coöperatie moedigt nieuwe initiatieven aan.

De kracht van Best Duurzaam is dat er altijd andere actieve leden zijn die mogelijk willen aansluiten bij jouw idee om dit samen tot een succes te maken. Project voorstellen kunnen kleinschalig zijn, straat of buurtniveau, of grootschalig, met impact voor heel gemeente Best.

Je kunt altijd een projectvoorstel indienen. Het indienen van een voorstel start met het indienen van een 'A4 beschrijving van jouw idee'. Zie hieronder een format. Je kunt je voorstel ook digitaal indienen.

Goed om in in gedachte te nemen als je een voorstel indient...

 • Ben je al lid? Word lid.
 • Wij werken multi-disciplinair. Dat betekent dat in projecten aspecten als techniek, communicatie, ondernemerschap en verbindingen leggen samen komen.
 • Als jij een projectvoorstel indient, hopen we ook dat jij óók het initiatief neemt. Regelmatig hebben mensen veel ideeen voor en verwachtingen van Best Duurzaam. Deze komen tot stand door zelf initiatief te nemen en anderen te anthousiastmeren. Best Duurzaam biedt hierin het 'podium' en ondersteunt met kennis en middelen waar mogelijk. 
 • Het Bestuur beoordeelt of en in hoeverre jouw voorstel past bij de duurzame missie van onze coöperatie. Als jouw idee aansprekend is vragen wij je om je idee te komen 'pitchen' aan de bestuursleden.
 • Je kunt je voorstel indienen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een duidelijke onderwerp omschrijving: "Projectvoorstel". Download hier een format voor een projectvoorstel.


Onze projecten zijn ingedeeld in thema's. Elke kolom is een thema. Klik op een project of activiteiten om te lezen wat dit inhoudt.

 

Projecten - Collectieve energie opwekking

Projecten - Bewustwording

Projecten - Advies

Projecten - Informatie

Projecten - Organisatie

Projecten - Overig