Lokaal heeft het helemaal, juist in de winter!

‘Natuurlijk Bewust’ staat voor lekker, gezond en duurzaam eten … wie wil dat nu niet.

Heerlijke, verse, lokale groenten van het seizoen, dat kan zelfs ook zonder vlees!

Mee eens?  Toch is het een uitdaging om te blijven variëren met wintergroenten, denk maar aan de diverse koolsoorten. Kolen zijn van belang voor tuinders : ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat er in de winter nog iets op het land staat en de grond niet weg kan waaien, vochtig blijft en er minder onkruid kan groeien.

 

Maar hoe maak je die winterkolen nu lekker klaar; is er een leuke variatie op winterstamppot? Daar kunnen we wel wat frisse ideeën bij gebruiken! Er zijn in Best vast en zeker kooktalenten die op dit gebied ervaring hebben: als we die ervaringen uitwisselen, raken we samen geïnspireerd!

Daarom deze Challenge van Natuurlijk Bewust : aan de slag met witte kool, groene/savooie kool en boerenkool.