Financieren:

In deze video zie je, waarom investeren in duurzaamheid van je woning belangrijk en financieel interessant is:

Zoveel geld verdien je door je huis te verduurzamen. 

  Youtubefinaciering

 

- Zelf financieren

Ten eerste kunt u verduurzamen met uw eigen geld. Voor een aantal maatregelen bestaan echter subsidiemogelijkheden vanuit (lokale) overheid. U doet er dus goed aan om eerst kennis te nemen van deze mogelijkheden. Zelf financieren is interessant als u voldoende eigen reserves heeft. Immers, over leningen betaalt u altijd een bepaalde (rente) vergoeding. Het is dus altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie welke manier van financieren voor u interessant en haalbaar is.

 

- Hypotheek en duurzame maatregelen

Veel hypotheekverstrekkers bieden tegenwoordig mogelijkheden om extra hypotheek te verstrekken speciaal om duurzame maatregelen te nemen voor de bestaande of nieuwbouwwoning die u wilt financieren. Hypotheekverstrekkers hebben er ook profijt van dat uw woning duurzaam is omdat dit de waarde van de woning ten goede komt. Informeer hiernaar bij uw hypotheek adviseur en/of bank.

 

- Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren

Overweegt u energiebesparende maatregelen voor uw huis? Misschien komt u dan in aanmerking voor subsidie. 

Dat kan bijvoorbeeld met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

Via onderstaande link krijgt u info over de verschillende te nemen maatregelen en bijbehorende voorwaarden. Wilt u goed voorbereid zijn op het indienen van uw subsidieaanvraag, doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen zodat u de aanvraag goed kunt afronden.

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

 

Bart Hoekstra heeft een handige samenvatting gemaakt van deze ISDE subsidieregeling

Extra tip: Voor particuliere woningeigenaren biedt de website Energiesubsidiewijzer een overzicht van subsidiemogelijkheden.

 

Uiteraard kunt u met vragen over deze ISDE regeling of vragen over de situatie in uw woning terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stuur gerust een mail met uw vragen!

- De Groene Zone

Particulieren die geen eigen geld hebben of willen gebruiken maar wel zonnepanelen wensen bieden enkele gemeenten in Zuidoost Brabant, waaronder de gemeente Best, een regeling aan onder de naam 'De Groene Zone'.

 - Duurzaamheidslening

Via gemeente Best kunt u mogelijk in aanmerking komen voor bepaalde duurzaamheidsleningen van Stichting Nationaal Energiebespaarfonds (SVn). SVn is aangewezen als uitvoeringsorganisatie en bemiddelaar van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dat betekent dat een woningeigenaar rechtstreeks contact heeft met SVn voor de volgende duurzaamheidsleningen. U kunt bekijken of u hiervoor in aanmerking komt via de onderstaande links:

 

Bedrijven en instellingen

Voor zakelijk gebruik zijn meerdere vormen van subsidiering beschikbaar, de belangrijkste is de ISDE subsidie. Een overzicht van de diverse mogelijkheden is te vinden op:

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen

Alle bovenstaande websites worden door de overheid onderhouden en worden geacht de laatste stand van zaken op dit gebied weer te geven.

Een uitgebreide en interessante website over zonnepanelen die niet onder de verantwoordelijkheid van de overheid opereert is:

https://www.zonnepanelen.net/

Deze bevat naast informatie over subsidies ook veel informatie over de diverse soorten panelen evenals zaken als legplan, het plaatsen en de financiƫle aspecten.

terugmiddel