LogoDagduurzaamheid

10 oktober 2020

Beste basisscholen en brugklassers in Best

Beste deelnemers aan de Challenge Dag van de Duurzaamheid,

 

10 oktober is het de dag van de duurzaamheid. Op onze oproep aan leerlingen van de groepen 7 en 8 en de brugklassen om mee te doen aan de Challenge is enthousiast gereageerd. Er zijn meerdere, prachtige ideeën ingestuurd; het was voor de jury lastig om een prijswinnaar aan te wijzen. Maar uiteindelijk heeft de jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Gemeente, het IVN, de SNS bank, de Rabobank en Best Duurzaam een winnaar aangewezen.

 

De winnaars van de Challenge 2020 zijn: Vivian, Lotte en Alicia van groep 8a van de Antoniusschool. De meiden maakten zelf een filmpje van de duurzaamheids-les, die ze op hun eigen school gegeven hebben. Klasgenoten kregen de opdracht om een poster te maken met duurzame ideeën, de posters zijn daarna  opgehangen in school. Als prijs kregen ze het boek: "Palmen op de Noordpool" van Marc ter Horst: een boek dat ingaat op de gevolgen van klimaatverandering. Deze prijs is vrijdag 9 oktober uitgereikt door burgemeester Ubachs.

Bijzonder leuke bijkomstigheid is, dat deze dames bereid zijn om ‘hun duurzaamheidsles’ ook te geven op andere scholen in Best.  Afspraken hierover zijn te maken met leerkracht Ramon van Kemenade/Paul de Greef of Pepien Timmermans.

dewinnaars

De school met de meeste inzendingen krijgt van Best Duurzaam een fijnstofmeter aangeboden. De winnaar van deze prijs is basisschool "De Kiezel". De meter zal binnenkort op school geplaatst worden.

Tenslotte willen we alle deelnemers aan deze wedstrijd bedanken voor de prachtige en creatieve inzendingen. Kijk daarvoor op www.bestduurzaam.nl

Met duurzame groet, Jury Challenge Dag van de Duurzaamheid