De leden van de jeugdraad maken een Groene Speurtocht

‘We willen dat de gemeente Best duurzamer en groener wordt. Daarom willen we een ‘Groene speurtocht’ maken. Die speurtocht wordt een soort geo-cache met gps coördinaten en qr codes. We maken daarbij ook filmpjes en kijk- en doe-opdrachten. Kinderen en schoolklassen kunnen onze speurtocht doen. Onze speurtocht laat zien dat er in Best mooie (natuur) plekken en projecten zijn. Je komt meer te weten over biodiversiteit, natuur en duurzaamheid. Als je de opdrachten onder de knie hebt, kan je een prijs verdienen. Je kan met de prijs alleen, of samen met je klas, aan de slag.’

De prijzen zijn ‘aan de slag pakketten’ (bijvoorbeeld bloemenzaad mengsels, nestkastjes of insectenhotels ). Hiermee kun je je eigen omgeving vergroenen. Je leert daarmee over biodiversiteit, natuur en duurzaamheid. Er zijn ook prijzen te verdienen die aansluiten bij nieuwe ‘biodiversiteits-projecten’ in Best, zoals de aanleg van Tiny Forests en/of de aanplant van bomen, (her) inrichting van straten/wijken.

We maken onze speurtocht niet alleen, maar samen met anderen die veel kennis hebben van wat er aanwezig is in Best. In dit filmpje zie je wie we zijn en wat we van plan zijn:

 

Kijk hier naar de video reportage