logo-best-duurzaam

Gezocht: Bestuursleden voor de nieuw op te richten duurzame energie coöperatie

Wij zoeken een voorzitter, penningmeester en secretaris voor...

een nieuw op te richten coöperatie, gelieerd aan Best Duurzaam.

Hij/zij is onbezoldigd lid van het bestuur. Het bestuur bepaalt de strategie en het beleid. Belangstelling ?

  • Lees hier de uitgebreide functieomschrijvingen
  •  Stuur een (korte) motivatie en CV uiterlijk 1 februari aar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanleiding

Coöperatie Best Duurzaam is in november 2013 opgericht door enkele enthousiaste Bestenaren die concreet werk maken van de verduurzaming van Best. Intussen zijn we ruim 4 jaar verder en heeft de coöperatie ruim 360 leden en 40+ deskundige en actieve vrijwilligers.

Tot dusverre lagen de activiteiten van de coöperatie vooral op het gebied van voorlichting en bewustwording: het Duurzaam Wonen Advies is hiervan een mooi voorbeeld. Met het groeien van de organisatie en de uitbreiding van het aantal leden dat actief een bijdrage wil leveren aan de verduurzaming van Best wordt het mogelijk om grotere projecten ter hand te nemen.

Recentelijk heeft Best Duurzaam het project ‘Zonnedak Best’ gestart met als doel de realisatie van een zonne-energieinstallatie onder de zogenaamde postcoderoosregeling. Dit project wordt uitgevoerd door vijf actieve leden van Best Duurzaam. Met de postcoderoosregeling kunnen lokale bewoners gezamenlijk participeren en investeren in duurzame energie tegen een aantrekkelijk rendement voor de duur van 15 jaar.  Inmiddels lopen concrete gesprekken met een dakeigenaar over de realisatie van het Zonnedak.

Impressie zonnedak Best Duurzaam

Impressie van het zonnedak

Dit project betreft een ‘meer bedrijfsmatige’ tak van sport met daarbij horende ‘bedrijfsmatige risico’s’. Het bestuur van de coöperatie Best Duurzaam heeft daarom besloten hiervoor een aparte coöperatie op te richten die in nauwe samenwerking met Best Duurzaam zal opereren. Naar verwachting wordt de nieuwe coöperatie eind februari 2019 opgericht. Voor deze coöperatie ‘in oprichting’ zijn we op zoek naar bestuursleden.