logo-best-duurzaam

Vacature: Wordt jij ons nieuwe bestuurslid met speciaal aandachtsgebied educatie (primair en voortgezet onderwijs)

Om het bestuur van de coöperatie op volle sterkte te krijgen zijn wij op zoek naar een 5e bestuurslid. Gezien de samenstelling van het bestuur tot dusverre, zoeken we iemand met affiniteit op onderwijsgebied. Het is een uitdaging om jongere generaties te betrekken bij het thema duurzaamheid; via kinderen/jongeren is het gesprek over duurzaamheid wellicht naar de keukentafel te brengen. Het convenant met Het Heerbeeck College is een mooi vertrekpunt hiervoor.

Belangstellende kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacature: Gezocht - projectmedewerker voor project Zonnedak Best Duurzaam

PV van Bussel

De projectgroep Zonnedak Coöperatie Best Duurzaam is in maart 2018 gestart met als doel om een 'eigen' zonnedak in Best te realiseren. Momenteel bestaat de projectgroep uit 4 actieve leden met ieder hun eigen expertise. Wij zoeken nog een 5e persoon die het een uitdaging vindt om mee te werken aan de concrete realisatie van een zonnedak. Het idee is dat leden van Best Duurzaam  kunnen gaan participeren in dit zonnedak en zo bijdragen aan duurzame lokale energieopwekking. Daarnaast is het de bedoeling dat dit ook nog eens financieel aantrekkelijk is.

Wij laten ons mede inspireren door Zonnepark Welschap, maar dit project staat op zich zelf en de actieve projectdeelnemers bepalen hierin hun eigen aanpak.

Projectleider: Niels Schoorlemmer

Projectmedewerkers: Jos Bogers, Paul Kastelijn, Ton Lustenhouwer

Wie zoeken wij?

Een ieder die leergierig is en het leuk vind om samen te werken. Mooi als je iets weet van techniek of juist juridische aspecten. We werken projectmatig in fases. Momenteel verkeerd het project nog in de initiatiefase. Een mooi moment dus om in te stappen.

Belangstellende kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Project: zie projectenpagina Projecten en activiteiten project Zonnedak Best

 

Positieve energie

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!