logo-best-duurzaam

Vacature voorzitter Best Duurzaam

 

Voorzitter gezocht

Beste leden van Best Duurzaam,

Sinds ik in mei 2016 voorzitter ben geworden is er veel gebeurd. Binnen Best Duurzaam is het ledental meer dan verdubbeld en hebben we grote slagen gemaakt in de professionalisering van onze mooie coöperatie. Ook op persoonlijk vlak is er veel veranderd met als gevolg dat mijn agenda overvol is geworden. Daardoor kan ik niet meer de invulling geven aan de functie van voorzitter op de manier waarop ik dat wil en waarvan ik vind dat onze club dat verdient. Ik heb daarom besloten mijn functie als voorzitter neer te willen leggen. Vandaar dat jullie binnenkort de vacature op verschillende plekken zullen zien. Ik hoop dat we samen een waardig opvolger vinden. Uiteraard blijf ik betrokken bij Best Duurzaam en zal ik me daarvoor ook vrijwillig blijven inzetten, maar dan op uren die ik beter kan inplannen.

Met duurzame groet, 
Kristie van Os

DSC01791


Namens alle bestuursleden wil ik Kristie danken voor haar inzet tot dusverre! Voor een sterk groeiende coöperatie als Best Duurzaam is een krachtig voorzitter essentieel. Kristie heeft deze rol uitstekend vervuld en zal die blijven vervullen tot een waardige opvolger gevonden is.

Uiteraard respecteren wij ook haar besluit. Derhalve zijn inmiddels voorbereidingen getroffen voor de werving van een nieuwe voorzitter.
Komende dinsdag verschijnt de vacature in Groeiend Best; komende dagen volgen ook oproepen via social media (Facebook en LinkedIn) en de website www.bestduurzaam.nl

Nadrukkelijk vragen we ook alle  leden om een bijdrage te leveren als het gaat om het vervullen van deze vacature.
Misschien overweeg je zelf een bestuursfunctie: een vrijblijvend gesprek is uiteraard mogelijk. Misschien ken je iemand in je netwerk: van harte aanbevolen. Delen en liken via Facebook/Linkedin, advertentie verspreiden in uw netwerk, deze nieuwsbrief doorsturen: heel graag! 

Immers; samen weten we alles, samen kunnen we alles!

Arjan Buchholz
Secretaris Best Duurzaam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hier treft u de vacaturetekst t.b.v. de werving van een nieuwe voorzitter v/m

 • Proeverij Natuurlijk Bewust!

  Best Duurzaam in de keuken? .... natuurlijk bewust!

  Soms lijkt het er op dat alle  maatregelen die nodig zijn om de klimaatverandering tegen te gaan veel geld kosten, ingewikkeld zijn en/of lang gaan duren.

  Het goede nieuws is dat wij allemaal heel makkelijk ons steentje kunnen bijdragen aan onze eigen keukentafel. In samenwerking met IVN Best, Buutvrij voor de hele pot en Plus Ton Henst organiseert Best Duurzaam een inspirerende ‘proeverij’ Natuurlijk Bewust!
   
  Kom op zondag 4 november (14.00 – 16.30) naar Buutvrij voor de hele pot (Heuveleindseweg) en raak geinspireerd door een aantal bevlogen koks met jarenlange ervaring. Zij laten anderen graag mee genieten van hun keuken: lekker & duurzaam. Of stel uw vraag aan Jan Ackermans tijdens een ‘huiskamergesprek duurzaam eten’. Alle bezoekers krijgen een goodie-bag waarmee je thuis direct aan de slag kunt.
   
  Kaartjes à € 5 zijn verkrijgbaar bij Buutvrij voor de hele pot en Plus Ton Henst vanaf 22 oktober a.s.
   
   logo buutvrij Logo ivn   logo logo plus supermarkt 
 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.