logo-best-duurzaam

Ledenadministratie Best Duurzaam

Coöperatie Best Duurzaam is op zoek naar een vrijwilliger die zorg wil dragen voor de ledenadministratie. Deze taak wordt ‘van huis uit’ uitgevoerd; vergaderingen bijwonen is niet nodig.

Tijdsbesteding is ca. 1-1,5 uur per week, verdeeld over verschillende dagen.

In vakantieperiodes is een back-up aanwezig. De functie wordt in nauwe overleg met de secretaris (verantwoordelijke ledenadministratie) en penningmeester (financieel beheer) uitgevoerd.

Nieuwe leden van de coöperatie (bewoners, bedrijven en verenigingen) schrijven zich in via de website www.bestduurzaam.nl. De aanmeldingen worden vervolgens automatisch verwerkt in het ledenadministratie – en boekhoudsysteem.

Het uitvoeren van de ledenadministratie omvat het volgende:

 1. Relatiebeheer:
  • Het verwerken van aanmeldingen van aspirant leden.
  • Ondersteunen van leden bij vragen over het lidmaatschap en bij het inloggen in het ledenaccount via de website.
  • Communicatie met leden over mutaties in de ledenadministratie.
 2. Debiteurenbeheer:
  • In samenwerking met secretaris en penningmeester zorgen voor de voorbereiding, uitvoering en verwerking van de inning van de lidmaatschapsgelden.
  • Monitoren van de betaling van het lidmaatschapsgeld.

Profiel van de ledenadministrateur

 • Goede, klantvriendelijke communicatieve vaardigheden.
 • Affiniteit met digitale on-line programma’s (wij gebruiken Joomla voor de website/CRM en Conscribo voor de ledenadministratie- en boekhouding)
 • Nauwkeurig kunnen werken.
 • Enthousiast om het proces te verbeteren en samen te werken.
 • Enige financieel/boekhoudkundige kennis
 • Boekhoudkundige kennis en ervaring (dubbel boekhouden) met een geautomatseerd boekhoudsysteem op het niveau Basiskennis Boekhouden alsmede enig inzicht in de werking van databases.

Geïnteresseerden kunnen ter voorbereiding een workshop volgen voor ons ledensysteem Conscribo. Info over Conscribo: https://youtu.be/Wae8KtBX4qU

Interesse? 

Uiteraard kunt u ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek over deze functie aanvragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Positieve energie

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

 • Doe ook mee

  Naast energiecoöperaties bestaat de positieve energiebeweging ook uit andere initiatieven zoals Herenboeren en IVN Best: neem je eigen boer in dienst en beleef de natuur. Je kunt op veel manieren meedoen. Kies voor lokale groene stroom, word lid van onze coöperatie of begin zelf een (energie)project. Wil je meer weten over Best Duurzaam? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de andere energie-initiatieven in Nederland? Hier vind je een overzicht van alle lokale deelnemers van de positieve energiebeweging. Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!