logo-best-duurzaam

Waarom Best Duurzaam?

Er is echt wat aan de hand!

Walrussen Alaska

 De invloed van CO2 op de opwarming van de aarde wordt inmiddels door wetenschappers niet meer ontkend. Bovendien raken onze fossiele brandstoffen uitgeput en moeten we met steeds meer mensen bestaande voorraden delen. We worden steeds afhankelijker van energie uit het buitenland, zoals gas. Het wordt steeds moeilijker en kostbaarder energie te winnen en de vervuiling zet voort. Dat moet veranderen.

 Minder afhankelijk, schone toekomst
Als wij het willen, dan blijft energie betaalbaar, wordt het schoner en maken we ons minder afhankelijk van Rusland, Nigeria of grote energiebedrijven. Dan heeft wachten op de overheid geen zin. We kunnen zelf al grote stappen zetten door energie te besparen, lokaal energie gezamenlijk op te wekken en door onze woningen energieneutraal te maken. Dat levert ons onafhankelijkheid, meer comfort en een betere, schone toekomst op. Dat zijn we aan onze kinderen verplicht!

(Walrussen in Alaska, bron: Inhabitat.com)

Omdat lokaal het meeste bereikt kan worden

En dat kan vandaag al! Techniek vormt geen belemmering, samenwerken maakt verantwoord investeren mogelijk. En door lokale samenwerking kunnen we het zo gunstig mogelijk realiseren.

Daarom Best Duurzaam!