logo-best-duurzaam

Waarom Best Duurzaam?

Er is echt wat aan de hand!

De invloed van CO2 op de opwarming van de aarde wordt inmiddels door wetenschappers niet meer ontkend. Bovendien raken onze fossiele brandstoffen uitgeput en moeten we met steeds meer mensen bestaande voorraden delen. We worden steeds afhankelijker van energie uit het buitenland, zoals gas. Het wordt steeds moeilijker en kostbaarder energie te winnen en de vervuiling zet voort. Dat moet veranderen.

 Minder afhankelijk, schone toekomst
Als wij het willen, dan blijft energie betaalbaar, wordt het schoner en maken we ons minder afhankelijk van Rusland, Nigeria of grote energiebedrijven. Dan heeft wachten op de overheid geen zin. We kunnen zelf al grote stappen zetten door energie te besparen, lokaal energie gezamenlijk op te wekken en door onze woningen energieneutraal te maken. Dat levert ons onafhankelijkheid, meer comfort en een betere, schone toekomst op. Dat zijn we aan onze kinderen verplicht!

Omdat lokaal het meeste bereikt kan worden
En dat kan vandaag al! Techniek vormt geen belemmering, samenwerken maakt verantwoord investeren mogelijk. En door lokale samenwerking kunnen we het zo gunstig mogelijk realiseren.

Daarom Best Duurzaam!

 • Het slimme van Best Duurzaam

  Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. En dat is het slimme van onze energiecoöperatie. Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent. Leuk om te weten dat wij mede Zonneveld Welschap hebben opgericht en nu ons eigen zonnedak project ontwikkelen voor onze leden.

 • Sluit je aan bij de positieve energiebeweging

  Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon. Wij zijn een lokale energiecoöperatie in Best en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energie(bewustwordings)projecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

 • Proeverij Natuurlijk Bewust!

  Best Duurzaam in de keuken? .... natuurlijk bewust!

  Soms lijkt het er op dat alle  maatregelen die nodig zijn om de klimaatverandering tegen te gaan veel geld kosten, ingewikkeld zijn en/of lang gaan duren.

  Het goede nieuws is dat wij allemaal heel makkelijk ons steentje kunnen bijdragen aan onze eigen keukentafel. In samenwerking met IVN Best, Buutvrij voor de hele pot en Plus Ton Henst organiseert Best Duurzaam een inspirerende ‘proeverij’ Natuurlijk Bewust!
   
  Kom op zondag 4 november (14.00 – 16.30) naar Buutvrij voor de hele pot (Heuveleindseweg) en raak geinspireerd door een aantal bevlogen koks met jarenlange ervaring. Zij laten anderen graag mee genieten van hun keuken: lekker & duurzaam. Of stel uw vraag aan Jan Ackermans tijdens een ‘huiskamergesprek duurzaam eten’. Alle bezoekers krijgen een goodie-bag waarmee je thuis direct aan de slag kunt.
   
  Kaartjes à € 5 zijn verkrijgbaar bij Buutvrij voor de hele pot en Plus Ton Henst vanaf 22 oktober a.s.
   
   logo buutvrij Logo ivn   logo logo plus supermarkt 
 • Zo doen we dat

  Vanuit onze energiecoöperatie geven vakkundige vrijwilligers besparingsadvies aan inwoners van Best. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om jouw bewust zijn over energieverbruik te verhogen en de energierekening bij jou thuis te verlagen. Zo geven wij het Duurzaam Wonen Advies, organiseren wij Wijkbijeenkomsten en Energie Cafés, bieden wij Zonnepaneel advies, Warmtescans aan en veel meer. Kijk naar onze projecten met duurzame impact. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.