Back to Top

Groen dak

Planten op bijvoorbeeld de berging en/of garage houden regenwater langer vast. Het riool wordt minder belast, ook wordt dit in je tuin een fijne plek voor vogels, vlinders, bijen en insecten. Een dak bedekken met gras, mos of sedum heeft veel voordelen:

  1. Groene daken vangen regenwater op, waardoor riolering minder wordt belast bij hevige regenval
  2. Ook dragen groene daken bij aan vermindering van de uitstoot van CO2, een dak met begroeiing werkt namelijk isoleren en dat scheel weer in stookkosten
  3. Groene daken stralen bij hogere temperaturen minder warmte uit, en dat geeft weer een gunstige invloed op de omgevingstemperatuur.

Soorten groen daken

Er zijn verschillende groene daken, het ene is gemakkelijk zelf aan te leggen, het ander kost meer tijd en moeite. Ook het onderhoud verschilt per dak. Er is keuze uit de volgende groene daken:
• Sedumdaken
• Gras- en kruidendaken
• Beloopbare groene daktuinen

Gezamenlijke actie groen dak.

 

Project ‘Vergroen Best’

Speciaal aanbod voor inwoners van Best.

Best Duurzaam streeft naar een groener Best. Een groener Best is beter bestand tegen klimaatveranderingen. Een groen dak op een huis, garage of schuur draagt hieraan bij. De sedumplanten op het dak houden flinke hoeveelheden water vast, zodat het niet rechtsreeks naar het riool gaat. Daarnaast is het mooi, goed voor de biodiversiteit en heeft het een isolerende werking voor de ruimte onder het dak: koeler in de zomer, en warmer in de winter.

 

Een groen dak leg je eenvoudig aan door middel van kant en klare cassettes. Heb je een dak met veel hoeken of bijvoorbeeld schuine hoeken? Dan kan het losse opbouw systeem uitkomst bieden. Voor alle voordelen en meer informatie kijk je op www.groen-huis.nl

Doe het samen!

Hoe meer deelnemers / daken, hoe hoger de korting.

Alle info vind je op de pagina Avondje Duurzaam / avondje gemist.